GSB IHF EHF
  

'Havalı Hentbol Fıstıkları' projesi başladı

05.04.2024 14:34

Hentbolu tabana yaymak geleceğin sporcularını yetiştirmek ve hakem eğitimleri verilerek üst klasman hakem yetiştirmek Osmaniye'de, Nisan- Haziran aylarında devam edecek “Havalı Hentbol Fıstıkları” Mini Hentbol Şenliği düzenlenecek.

Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesi koordinatörlüğünde, Osmaniye Hentbol İl Temsilciliği, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün proje yürütücüsü olduğu “Havalı Hentbol Fıstıkları” Mini Hentbol Şenliği'nde 12 ilkokulda 84 şube ile yaklaşık 3000 sporcu ve 20.000 kişi hentbol ile tanışacak.

Organizasyonunun geçtüiğimiz gün yapılan açılış toplantısına Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Yusuf Çebi, Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Kamil Dikici, Osmaniye İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rıfat Pürmüslü, Havalı Hentbol Fıstıkları Projesi'ne katılan 12 ilkokulun müdür ve müdür yardımcıları, antrenörler ve sporcular katıldı.

Projenin bir diğer aşamasında ise Osmaniye il hakemlerinin altyapı faaliyetleri ile gelişiminin sağlanması hedefleniyor. İl hakemlerine Mayıs ayı boyunca Merkez Hakem Kurulu üyesi Kamil Dikici tarafından eğitim verilecek.

Proje Yöneticisi Samet Aybaba Spor Lisesi Müdürü ve Osmaniye Hentbol İl Temsilcisi Aylin Başlamışlı konuşmasında “Havalı Hentbol Fıstıkları Mini Hentbol Şenliği ile spor şehri Osmaniye’nin hentbol şehrine dönüşmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin il bazında en büyük spor hareketine adım atarak masallar kadar güzel bu hayali birlikte gerçekleştirmek istiyoruz“ ifadelerini kullandı.