GSB IHF EHF
  

Kale ile ilgili Duyuru

10.09.2021 13:37

KULÜPLERİMİZİN  DİKKATİNE

Bazı spor salonlarında daha önce görülen aksaklıklar nedeniyle aşağıdaki konuda takımlarımıza hatırlatma yapma ihtiyacı doğmuştur.

Hentbol Oyun Kuralları Kural 01'de "Kaleler, zemine veya arkalarındaki duvarlara sıkıca tutturulmalıdır" denilmektedir. İlgili kural maddesi zeminde sabit olmayan kalenin olası sporcu yaralanmaları ve yanlış gol kararlarının da yaşanmaması için konulmuştur. Müsabakalarda yaşanan olaylarda kalenin devrilmesi ile sporcu yaralanmalarına yol açması da ayrıca sorumlular hakkında hukuki işlemlere sebep olabilmektedir.

Müsabakalarda Hentbol Oyun Kurallarının diğer 17 maddesine uymak nasıl ki kesinlik gerektiriyorsa Kural 01 de yer alan Kalelerin zemine veya arkalarındaki duvarlara sıkıca tutturulması şartı da kesinlikle uyulması gereken bir kuraldır.

Takımlarımız müsabakalarını oynayacakları salonlarda kalelerin kurala uygun bir şekilde yer almasını sağlayarak, müsabakanın oynanamaması gibi sonuçların olmasını engellemesi gerekmektedir.

 

TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU

İLGİLİ KURAL
Kural 01
 1:2 Kaleler (Şekil: 2-a ve 2-b) her bir kale çizgisinin tam ortasına yerleştirilir. Kaleler zemine veya arkalarındaki duvarlara sıkıca tutturulmalı; içten içe 3 m genişliğinde ve 2m yüksekliğinde olmalıdır.
OYUN ALANLARI VE KALELER İÇİN AÇIKLAYICI BİLGİLER
g) Kale, kale çizgisinin ortasına yerleştirilir (Şekil 2). Kaleler zemine veya arka duvara sıkı bir şekilde monte edilmiş olmalıdır.