GSB IHF EHF
  

Genç Hakem Eğitim Çalışması

09.09.2021 20:40

GENÇ HAKEM EĞİTİM ÇALIŞMASI

FEDERASYON İL TEMSİLCİLERİNE DUYURU

Mart ayında Ankara da yapılması planlanan Genç Hakem Eğitim Çalışması 1.Aşamaya katılmasını istediğiniz 18-24 yaş arası İl Hakemlerinin isimleri Federasyon İl temsilcileri tarafından mhk@thf.org.tr mail adresine 28-02-2020  tarihine kadar bildirilmesi gerekmektedir. Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra Eğitim Çalışması katılım listesi, kurs tarihi ve yeri ayrıca ilan edilecektir.

GENÇ HAKEM EĞİTİM ÇALIŞMASI NEDİR

Merkez Hakem Kurulu tarafından 2011-2012 sezonundan itibaren uygulamaya konulan "ELİT HAKEM YETİŞTİRME" hedefinin temel kaynağı Genç Hakem Çalışması olarak belirlenmiştir.

Genç Hakem Eğitim Çalışması 1.Aşama her sezon illerden gelen tekliflerle belirlenen, prensip olarak 18-24 yaş aralığındaki il hakem çiftleriyle yapılmaktadır.

Genç Hakem Eğitim Çalışması 2. Aşamada, 1.Aşamaya katılan Hakem çiftleri grup-yarı final-final alt yapı turnuvalarında görevlendirilerek eğitimleri gözlemciler vasıtasıyla devam ettirilmekte ve gelen raporlar doğrultusunda hakemlerin klasmanlara girişi sağlanmaktadır.