GSB IHF EHF
  

2018-2019 sezon öncesi 1.Hakem-Gözlemci Eğitim Semineri yapıldı

07.08.2018 00:00

2018-2019 Sezon Öncesi 1.Hakem-Gözlemci Eğitim Semineri 3-5 Ağustos 2018 tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

Ankara Kızılcahamam Eliz Hotel Convention Center'da gerçekleşen seminerde hakemlere fizik testler uygulanırken, geçtiğimiz sezonun değerlendirmeleri yapıldı. MHK üyesi Faruk Akman tarafından verilen eğitimde Değişen kurallar, hakem davranışları, kural yorumları gibi konular üzerinde duruldu. Gözlemclere de maç öncesi ve sonrasında yapılması gereken görevler hakkında bilgi verilirken, kural yorumları ve maç esnasında olan veya olabilecek pozisyonlarla ilgili çalışmalar yapıldı. MHK Üyeleri Çetin Özen, Bülent Türköz, Vahit Ersan ve İsmail Hakkı Kaya da fiziki ve yazılı testlerde hakemler ve gözlemcilerle yakından ilgilendiler.

MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, seminerde yaptığı değerlendirmede yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dilerken, tüm gözlemci ve hakemlere başarılar diledi. Her sezon öncesi düzenlenen seminerlerin önemine vurgu yapan Yılmaz, bu konuda yardımcı Federasyon Başkanımıza, yöneticilere ve çalışanlara teşekkür etti. Sosyal medyada ve haberlerde hakemler üzerinden yapılan asılsız haberlere itibar edilmemesini isteyen Yılmaz, hakem ve gözlemcilerden bu konuda daha hassas olmalarını söyledi. 

Yeni sezonda da kılık kıyafet düzeninin devam edeceğini kaydeden Barbaros Yılmaz, Kempa firmasıyla yapılan sponsorlukla hakemlerimizin bu sezon bu marka hakem formalarıyla sahada görev alacağını ifade etti.