GSB IHF EHF
  

1. hakem ve gözlemci semineri

16.09.2013 00:00

2013-2014 hentbol sezonu 1. hakem ve gözlemci semineri Antalya Kepez, Ayka Vital Park Hotel’de başladı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Barbaros Yılmaz, Türk Hakem ve Gözlemciliğinin 2012-2013 hentbol sezonunda güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

Ayka Vital Park Davraz Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış törenine; Merkez Hakem Kurulu Başkanı Barbaros Yılmaz, MHK Üyeleri ile Türkiye genelinde görev yapan yaklaşık 80 hakem gözlemcisi ve 45 çift klasman hakemi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından kürsüye gelen MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, geride kalan 2012-2013 hentbol sezonunun bir değerlendirmesini yaparak, hentbolde Türk hakem ve gözlemciliğinin güzel ve başarılı çalışmalara imza attığını söyledi.

Geride kalan hentbol sezonu içerisinde sonucu bitiş düdüğüne kadar tahmin edilemeyen çok zevkli ve çekişmeli müsabakaların oynandığına değinen Yılmaz, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Sn. Bilal Eyuboğlu’nun gözlemci ve hakemlere başarı dileklerini iletti.

2012-2013 hentbol sezonu, bir önceki sezonda olduğu gibi yine çok çekişmeli ve sonucu bitiş düdüğü çalana kadar tahmin edilemeyen maçlara sahne olduğuna değinen Yılmaz, “Seyir zevki giderek yükselen liglerimizde oynanan müsabakalarda görev yapan siz hakem ve gözlemci arkadaşlarımız ülke hentbolüne olan katkılarınızı ve üzerlerinize düşen görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirdiniz hepinize teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarımız sizler bizim için çok değerlisiniz. Hakem ve gözlemcilerimizin talepleri her zaman federasyonumuzun öncelikli işlerinden olmuştur. Bu yıl ciddi manada genç hakemlerimizin eğitimlerine ağırlık verdik. Sezon öncesi birincisini gerçekleştirdiğimiz seminerde 10 çift, önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz ikinci seminerde ise 20 çift genç hakemimizi artık aramızda göreceksiniz. 

Sizlerin yönettiğiniz maçlarda verdiğiniz tüm kararlarınıza saygı duyuyoruz. Size yapılmış en ufak bir saygısızlığı kendimize yapılmış gibi görüyoruz. Yeni sezona iyi bir başlangıç yapalım.
En az hatalı müsabaka yönetimi, kesinlikle kasıtsız ve hesapsız düşünce olgusu yaptığımız tüm eğitim seminerlerinde ve toplantılarda işlediğimiz derslerin başında gelmektedir. İnsan unsuru olan her yerde hata olacaktır. Bu herkes için geçerlidir. 

Değerli arkadaşlar, EHF Hakem Kurulu Başkanı Dragan Nachevski ile Akdeniz Oyunları esnasında birlikte olmuştuk. Bu yıl sezon öncesi yapacağımız hakem ve gözlemci seminerine kendisini davet ettik. Davetimizi büyük bir memnuniyetle kabul eden Dragan Nachevski, hep birlikte Türk hakemliği ve gözlemciliği adına çok güzel çalışmalara imza atacağımızın sözünü vermiştir. Dragan Nachevski, 08 Eylül Pazar günü yapacağımız seminerimize katılacak ve çok değerli açıklamalarını sizlerle paylaşacaktır “dedi. 

Daha sonra açıklamalarda bulunan MHK Üyesi Faruk Akman ise geçen sezonun bir değerlendirmesini yaptı.

Akman; Sporcuların oyun anında kullandıkları malzemeleri, hakem ve gözlemci malzemeleri, maç evrakları, süper lig statüsü, başlama atışı, topun ayakla oynanması, oyuncu sakatlıkları mola ve pasif oyun konularında önemli noktalara dikkat çekti.  

İlk günün ardından hakem ve gözlemciler kural bilgisi sınavının birincisine tabi tutuldu. 

Antalya Kepez Duacı Köyü, Ayka Vital Park Hotel’de 06 Eylül 2013 Cuma günü başlayan 2013-2014 Sezonu 1. Hakem ve Gözlemci Semineri 08 Eylül 2013 Pazar akşamına kadar sürecek ve katılım sertifikalarının dağıtımının ardından seminer sona erecek